Ons succesverhaal

De Cronos Groep is een uitgesproken voorbeeld van innovatief ondernemerschap.
Opgericht in 1991 en geëvolueerd van een éénmansbedrijf naar een grotere groep met >9000 medewerkers, €1,13 miljard geconsolideerde omzet in 2023 en 5000 klanten in de Benelux.

>1
Werknemers
1
Miljard euro geconsolideerde omzet
1
Klanten in de Benelux

Over De Cronos Groep

Oorspronkelijk werd de groep opgericht voor en door technologie mensen met de uitdrukkelijke bedoeling om die mensen te helpen doorgroeien indien gewenst tot en met het ondernemerschap toe.

Ondertussen is dit mission statement verbreed en is de groep verrijkt met mensen uit de creatieve sector die goed communiceren met de ‘business mensen’ en die perfect samenwerken met De Cronos Groep IT-mensen om tot de meest creatieve en technologisch beste oplossing voor klanten te komen.

De groep is dan ook continu op zoek naar creatieve, gedreven mensen en is altijd bereid te luisteren naar innovatieve ideeën van potentiële ondernemers.

Wie zijn wij

Innovatief Ondernemerschap

De Cronos Groep is een diverse groep actief in meerdere innovatieve sectoren. Ze wil een katalysator zijn in het vertalen van wetenschappelijk onderzoek rond nieuwe technologieën naar zakelijke oplossingen toe.

Sterke groep

De Cronos Groep is ook een early stage investor, incubator, combinator en venture capitalist. De Groep participeert  in meer dan 570 bedrijven in diverse sectoren en is actief betrokken bij de opstart van een kleine 20 bedrijven per jaar.

Nieuwe technologiën

De bedrijven onder De Cronos Groep zijn voorlopers in het introduceren en gebruiken van nieuwe en innovatieve technologieën naar bedrijven toe in diverse sectoren die dikwijls onderhevig zijn aan ingrijpende veranderingen zoals de media sector en uitgevers, banken en verzekeringen, utilities, …

Support

De Cronos Groep zoekt wereldwijd naar de beste technologie, gaat actief kenniscellen vormen en stimuleert potentiële ondernemers binnen de kenniscellen om met de betreffende technologie aan de slag te gaan.

Wie helpen wij

We leven in uitdagende tijden. Nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar sneller op. Hele economische sectoren worden hervormd. Gepaste creativiteit in combinatie met de juiste kennis en ervaring is dan ook noodzakelijk om snel tot oplossingen te komen. Het is een kwestie van mee te zijn, in de spits te lopen, het verschil te maken.

Dat is precies wat De Cronos Groep beoogt: bedrijven op een creatieve, kwaliteitsvolle en rendementvolle manier helpen om te gaan met de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Zo kunnen bedrijven het maximale halen uit bestaande investeringen en tegelijk competitief voordeel halen uit nieuwe technologische opportuniteiten.

In nauwe samenwerking met klanten wordt op ‘proof of concept’ projecten ervaring uitgediept. We staan naast de klant bij het noodzakelijke change management in samenspraak met de ‘business’ alsook bij de fabrieksmatige
uitrol van de opvolgprojecten in samenspraak met de eigen ICT afdeling van de bedrijven.