Meraki, een codeschool voor sprekers in vreemde talen

De Meraki Academy helpt anderstaligen in hun eerste stappen naar een nieuwe job. Een intensieve 8-maanden durende cursus over front-end webontwikkeling wordt gecombineerd met intensieve lessen Nederlands. Vanwege de intensiviteit van het programma worden leerlingen klaargestoomd om een opleiding te volbrengen en hun carrière te lanceren. Mits de nodige motivatie is dit zeker mogelijk, dat is in het verleden al enkele keren bewezen. Daarnaast worden er ook nog extra sessies georganiseerd over presentatietechnieken en articulatie. Ook actieve educatie komt aan bod, zo krijgen de leerlingen de mogelijkheid verscheidene musea te bezoeken zoals het Museum Plantin-Moretus en het Museum Aan De Stroom.

“Vandaag kan ik een ander soort verhaal toevoegen, een verhaal dat laat zien dat situaties kunnen worden veranderd door de kracht van het onderwijs.”- Askim Kintziger

De training is een full time project. 3 dagen worden er lessen over front-end webontwikkeling  aangeboden gecombineerd met 2 dagen Nederlandse lessen. Deze training is gratis voor werkzoekenden en wordt ook officieel erkend door de VDAB.

Er wordt bewust gekozen om de klasgroep te beperken tot 10 personen. De Meraki-academy vindt het belangrijk dat elk individu de juiste begeleiding krijgt op zijn maat. De persoonlijke ontwikkeling is het onderwerp. De personen hebben allemaal een verschillende achtergrond, variërend van heel weinig IT-ervaring tot het geven van lessen aan universiteiten in Egypte. Landen van herkomst zijn o.a. Syrië, Irak, Palestina en Irak.

Iedereen maakt kans om deel te nemen aan de Meraki Academy. De Cronos groep is voortdurend op zoek naar creatieve en gemotiveerde mensen. Personen die ernaar streven zichzelf te verbeteren en mee te denken aan technische oplossingen zijn bij Cronos groep altijd welkom.