Localyse lanceert Travel Time API om afstand in reistijd te visualiseren

Tool op basis van Google Maps.
Innovatie werd reeds met succes geïmplementeerd bij zoekertjeswebsite Hebbes

Edegem, 27 februari 2018 – Het Belgisch technologiebedrijf Localyse, Google Cloud Premier Partner voor de Benelux en gespecialiseerd in Google Maps, lanceert vandaag een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Smart Mobility: Travel Time API. Dankzij deze recente innovatie is het mogelijk om de afstand in reistijd en niet in kilometer te visualiseren. Zo opent een volledig ongekend perspectief voor gebruikers die een accuraat inzicht krijgen in de reële reistijdafstand. Data of zoekresultaten kunnen in eenvoudige reiszones worden gevisualiseerd, volgens op voorhand bepaalde criteria.

Travel Time API is gebaseerd op de actuele en rijke verkeers- en reistijdendata van Google Maps.

Chris Hoogwys, Managing partner van Localyse, legt uit:

“Met Travel Time API zijn de reistijden de belangrijkste graadmeters. Travel Time API zorgt er namelijk voor dat de reistijden binnen een bepaald servicegebied met meerdere bestemmingen in één oogopslag kunnen worden geanalyseerd, gesorteerd en gevisualiseerd zodat een betere koppeling tussen zoekopdrachten en oplossingen gegarandeerd is.”

Travel Time API werd reeds met succes geïmplementeerd bij zoekertjeswebsite HebbesMark Vercammen, Project Manager bij Mediahuis, verklaart waarom het bedrijf deze innovatie in Hebbes heeft geïntegreerd:

“Hebbes is voortdurend op zoek naar manieren om de zoektocht naar een nieuwe thuis te verbeteren. We denken graag mee met de surfer en helpen hem om zijn persoonlijke reistijden tot een minimum te reduceren. Zo plaatsen we de surfer centraal.”

Uit een bevraging onder bezoekers van het platform is gebleken dat niet alleen klassieke criteria van belang zijn bij de keuze voor een huis of appartement – zoals de prijs of het aantal slaapkamers – maar ook de reistijd naar kantoor, school, station of familie. Hebbes vond de oplossing in Google Maps die de meest relevante data rond reistijden via een gebruiksvriendelijke interface ter beschikking stelt. Localyse ontwikkelde vervolgens een gemakkelijk te integreren tool die de zoekresultaten met de reistijden combineert

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling geeft Hebbes een gepersonaliseerd resultaat waarbij de bezoekers zelf de mogelijkheid krijgen om bepaalde voorkeuren voor modaliteit en persoonlijke POI’s in te geven. Zo komen potentiële klanten soms tot verrassende inzichten en kan de zoektocht indien nodig uitgebreid worden naar andere locaties of bijkomende factoren in de reistijden van het servicegebied.

Vercammen besluit:

“We zijn verheugd dat we deze innovatie als een van de eerste bedrijven hebben geïntegreerd in onze zoekertjessite. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze nieuwe tool onze bezoekers zal helpen in hun uiteindelijke keuze. De nieuwe feature ‘reistijd’ maakt ons platform nu nog relevanter en gebruiksvriendelijker.” 

Travel Time API maakt gebruik van zogenaamde isochronen[1] waarmee Google Maps het gebied bepaalt dat binnen een bepaalde reistijd van een opgegeven startpunt ligt. Niet alleen zoekertjeswebsites hebben baat bij de implementatie van Travel Time API. Verder kan Travel Time API ook helpen om diverse mobiliteitsvraagstukken op te lossen: hoe bereikbaar is een nieuw kantoor of hoelang is een medewerker onderweg naar een klant en welke route neemt hij best? Een andere interessante toepassing is weggelegd voor diverse bezorgdiensten. Zo kunnen zij dankzij Travel Time API eerder kijken naar de reistijd in de plaats van het aantal kilometer om binnen een bepaalde straal gratis te leveren.

[1] Een isochroon wordt gedefinieerd als “een lijn getrokken op een kaart die punten verbindt waarop iets gebeurt of op hetzelfde moment arriveert”. Isochrone-kaarten (isochroonplan, isochroondiagram) worden vaak gebruikt om gebieden van gelijke reistijd in transportplanning weer te geven.

Over Mediahuis
Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in België en Nederland. De ruim 3.200 medewerkers realiseren een jaarlijkse omzet van 800 mio euro. Met nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg is Mediahuis goed voor een dagelijkse verkoop van zo’n 516.000 kranten in België. In Nederland is de groep actief met onder meer de nieuwsmerken De Limburger, NRC Handelsblad, nrc.next, De Telegraaf en Noordhollands Dagblad en wordt een dagelijkse verkoop van 1.215.000 kranten gerealiseerd.  Mediahuis exploiteert in België en Nederland ook een aantal belangrijke classifieds-platformen, zoals Jobat, Jellow, Hebbes, Zimmo, Vroom, Gaspedaal en Groupdeal. Als uitgever gelooft Mediahuis onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij. Vanuit die visie investeert het bedrijf permanent in zijn sterke nieuwsmerken, zowel op papier als digitaal.

Over Localyse
Technologiebedrijf Localyse, gevestigd in Edegem en Utrecht, is Google Cloud Premier Partner voor de Benelux en gespecialiseerd in Google Maps. Het bedrijf maakt zelf producten op basis van Google Maps, maar biedt klanten ook ondersteuning bij het ontwikkelen van hun eigen applicaties. Localyse’s nieuwste ontwikkelingen Travel Time API en ODIQ verenigen alle actuele, online verkeersinformatie op basis van de uitgebreide verkeersgegevens van Google Maps en stellen die beschikbaar aan derden.

Meer informatie: www.localyse.eu en https://localyse.eu/nl/travel-time-api/