KRC Genk pioniert met onthulling van uitrusting in Augmented Reality

GENK– KRC Genk heeft opnieuw een primeur te pakken: De eerste Augmented Reality Shirt Launch! De huidige kampioen nam in het verleden al meermaals de leiding in het introduceren van innovaties in de Jupiler Pro League. Nu pakt KRC Genk in samenwerking met Inspire Sports, onderdeel van De Cronos Groep, zelfs uit met een nieuwe dimensie!

Woensdag 3 juli om 14u00 onthulde KRC Genk de nieuwe uitrustingen voor het komende seizoen. In het verleden gebeurde de onthulling met een fotoshoot en/of een campagnefilmpje. Ditmaal gaat de club een stapje verder: Dankzij Augmented Reality brengt het de nieuwe uitrustingen tot bij de supporters thuis. Bij iedereen, op hetzelfde moment en in 360 graden! Een unieke ervaring én een Europese primeur!

Met behulp van de app “Reload KRC Genk” komt de nieuwe Genkse aanwinst Theo Bongonda te voorschijn op je smartphone. In levensechte verhouding kan je de nieuwe uitrusting bewonderen, en dit in je woonkamer, keuken of op eender welke andere open plek die je scant met de app.

“Bij de ontwikkeling van de app hebben we ervoor gezorgd dat je Theo van zeer dichtbij kan benaderen. Je kan rond hem heen wandelen én zelfs met hem op de foto gaan. Als je nogmaals op het scherm tikt, kan je de uitrusting veranderen van de Home-uitrusting (Blauw) naar de Uit-variant (Wit) of de derde optie (Zwart).”, legt Wim Vanden Driessche, Managing Partner Inspire Sports uit.

“KRC Genk nam in het verleden al meermaals de rol op van trendsetter in de Jupiler Pro League.”, verklaart Stephan Poelmans, Commercieel Directeur. “We plaatsten als eerste grote LED-Walls in ons stadion. We waren de eerste om digitale boarding naast het veld te plaatsen. Maar ook de eerste cashless-betalingen in het Belgisch voetbal werden hier uitgevoerd, dankzij de introductie van onze KRC Genk Club Card. We blijven onszelf steeds challengen op alle domeinen. En dat uit zich nu ook door letterlijk een nieuwe dimensie op te zoeken.”

Davy Vanhaen, Strategic Partnership Manager, vult aan: “De onthulling van de nieuwe uitrusting is steeds één van de meest geanticipeerde momenten van het seizoen. Als huidig kampioen wilden we de kans benutten om hier opnieuw de leiding te nemen én in een klap een unieke ervaring aan te bieden aan onze supporters. Hoe konden we de shirtlancering zo kort mogelijk bij onze supporters krijgen? We vonden een sterke partner in Inspire Sports, de Sports-Tech bedrijvencluster van De Cronos Groep. Met gedeelde ambitie en ontdekkingsdrang vonden we de innovatieve oplossing: met behulp van Augmented Reality in de app “Reload KRC Genk”.