Over dit project

Connections was al een tijdje op zoek naar een manier om meer online business te doen dan tot dan toe was gerealiseerd. De simpele zoek en vind de goedkoopste vliegticket draaide goed, maar op andere vlakken kon de connections website beter scoren. Net zoals de brick-and-mortar shops meer aan het evolueren waren naar experience shops (shops waar je binnenstapt en goesting krijgt om op reis te gaan) moest de online connections.be ook de online bezoeker meer goesting doen krijgen om op reis te gaan. Connections koos voor Sitecore als technologie om zijn online strategie op te baseren. Sitecore biedt een platform aan dat Connections in staat stelt om alle online bewegingen van de bezoekers in kaart te brengen en van de bezoeker een koper te maken.

Om het project uit te voeren nam Connections AG Consult (Wijs) onder de arm om gebruikerstesten uit te voeren op het design dat werd gemaakt door de bestaande leverancier en kon Sidewalk (Comma Group) aan de slag met de implementatie van Sitecore. Zoals het wel meer gebeurd met dit soort van projecten heeft de laatste rechte lijn van het project gezorgd voor de nodige bloed, zweet en tranen om infrastructuur, applicatie, design, content en de integratie met de booking engine van Gateway samen te krijgen.

In een tweede fase zal dit project evolueren naar een volledig Digital Marketing Platform waarbij het profiel van de gebruiker zal bepalen welke reizen en welke bestemmingen zullen getoond worden om zo een nog betere experience te bewerkstelligen en een grotere online verkoop te realiseren.

Categorie
Succesverhalen